Фінансова група Banca Transilvania розширює свою діяльність у сфері приватних пенсій

04 жовтня 2019 року Час читання 2:00 хвилини

Фінансова група Banca Transilvania розширює спектр фінансових послуг для своїх більш ніж 3 мільйонів клієнтів шляхом інвестування в недержавні пенсійні фонди: BT Asset Management S.A.I. (BTAM) та BT Investments придбали 100% компанії Certinvest Pensii.

Certinvest Pensions, єдиний місцевий гравець серед керуючих пенсійними фондами в Румунії, управляє понад 75 мільйонами леїв у добровільному пенсійному фонді з більш ніж 9 500 учасниками.

"Завдяки цьому придбанню інтерес BT спрямований на стимулювання довгострокових заощаджень через третій рівень пенсійного забезпечення, який є необов'язковим, але стає все більш популярним серед працюючих людей. Ми хочемо, щоб майбутня пенсійна компанія BT стала важливим гравцем у цьому сегменті ринку, базуючись на моделі компаній, які вже є у фінансовій групі Banca Transilvania", говорить Омер Тетік, керуючий директор Banca Transilvania.

"Ми взяли на себе управління добровільним пенсійним фондом Pensia Mea у 2015 році, будучи впевненими, що зможемо запропонувати нашим клієнтам ефективне рішення для довгострокових заощаджень, яке ми розробили з командою професіоналів під брендом Certinvest, таким чином збільшивши активи в управлінні на понад 90%. Я переконаний, що вибір найбільшої фінансової групи Румунії, Banca Transilvania Financial Group, для продовження та розвитку зусиль, докладених до цього часу, принесе користь ринку та всім залученим сторонам, але особливо учасникам".заявляє Євген Войку, акціонер-засновник групи Certinvest.

Після підписання сьогоднішньої твердої угоди наступним кроком буде отримання дозволу на придбання від Управління фінансового нагляду.

BT Asset Management S.A.I. - компанія фінансової групи Banca Transilvania, що спеціалізується на управлінні інвестиціями через відкриті та закриті фонди. В даний час BTAM має понад 3,9 мільярда леїв активів, 14 відкритих інвестиційних фондів в управлінні та понад 40 000 клієнтів. Транзакцію супроводжував BT Capital Partners, підрозділ інвестиційного банкінгу та ринків капіталу Banca Transilvania Financial Group, ексклюзивний член в Румунії міжнародного альянсу Oaklins.