FIA Imobiliar BT Property, інвестиційна угода в нерухомість на суму 12 мільйонів євро

11 грудня 2023 року Час читання 3:00 хвилини

Фонд альтернативних інвестицій BT Property, який управляє активами на суму 22,3 млн. євро, завершив придбання трьох будівель, в яких працюють онкологічні клініки радіотерапії Amethyst у Клужі (Флорешти), Тіміші (Думбрэвица) та Ільфові (Отопені). Вартість угоди, Sale&Lease Back, становить 12 мільйонів євро.

Фонд спеціалізується на інвестиціях у нерухомість, проекти операційної нерухомості у сфері роздрібної торгівлі, офісної, логістичної та медичної нерухомості, а також школи, які забезпечують преміальні умови для певних видів діяльності. Він управляється компанією BT Asset Management SAI SA, що входить до фінансової групи Banca Transilvania, і є першим альтернативним інвестиційним фондом, що спеціалізується на інвестиціях у нерухомість, дозволеним в Румунії Управлінням фінансового нагляду. AIF Imobiliar BT Property призначений для професійних інвесторів і створений на невизначений термін.

У період з січня по листопад цього року дохідність, отримана фондом, склала 7%. Для нас важлива як дохідність, так і якість об'єктів нерухомості, в які інвестує фонд, враховуючи сучасні вимоги ESG. Такі клініки, як "Аметист", відрізняються якістю лікування. Враховуючи дуже високі медичні стандарти, що пропонуються, вплив на життя людей та стратегію розширення компанії, це партнерство, яке ми з нетерпінням чекаємо на розвиток у майбутньому , - говорить Ден Даскел, керуючий директор BT Asset Management SAI SA.

Ми раді знайти в особі FIA Imobiliar BT Property надійного партнера для фінансування та рефінансування наших існуючих та майбутніх проектів. Ця угода є першим кроком у забезпеченні незалежності та фінансової безпеки Amethyst Румунія для швидкого розвитку наступних клінік в Румунії. Значна ліквідність дозволить нам відкрити наступні клініки в рекордно короткі терміни та здійснити нові придбання для розширення присутності Аметист в Румунії. Аутсорсинг нашого портфеля нерухомості фонду BT Property дозволяє нам зосередити енергію та фінансові ресурси Групи Аметист у сфері, де ми досягли успіху: лікування онкологічних захворювань, як хіміотерапії, так і радіотерапії, за найвищими стандартами в усьому Європейському Союзі , - говорить Ципріян Касіян, генеральний директор Аметист Румунія.

Через два роки після запуску FIA Imobiliar BT Property має портфоліо преміальної нерухомості в головних містах Румунії з орендованою площею понад 30 000 кв.м. в категоріях офісних, торгових і медичних будівель.

Ми продовжуємо спостерігати інтерес місцевих інвесторів до сектору нерухомості, тому очікуємо розширення фонду в найближчий період. Ми розгля даємо можливість значного накопичення капіталу та розширення інвестицій, особливо в роздрібну торгівлю, охорону здоров'я та освіту . З точки зору інвестиційного покриття, ми націлені на всю країну, зосереджуючись на регіонах зі значним економічним потенціалом , - додає Дан Даскел.