Моя пенсія від BT Pensions, добровільного пенсійного фонду з нульовою комісією з внесків

04 Липня 2022 Час читання 2:00 хвилин

• На ринку необов'язкових пенсійних фондів комісія має максимальний ліміт у розмірі 5% від пенсійного внеску
  • BT Pensions має понад 27 000 клієнтів, які заощаджують через мій Пенсійний фонд

BT Pensii, компанія Banca Transilvania Group, яка управляє факультативним пенсійним фондом My Pension, оголошує про нову допомогу, нульову комісію від внесків. На рівні ринку факультативних пенсійних фондів комісія становить до 5% від внеску, відсоток, встановлений законодавчою базою. BT Pensions поставляється з цією пільгою для заохочення заощаджень і підтримки більш стійкого майбутнього в Румунії.

"Пенсії – це тема на вустах багатьох румунів, з багатьох точок зору. Ми хочемо, щоб це було позитивно, що зробить румунів більш готовими до майбутнього. Ми підтримуємо довгострокові заощадження через низькі витрати та простоту в управлінні додатковим пенсійним рахунком. Ми раді, що понад 27 000 людей вирішили спланувати своє фінансове майбутнє через «Мою пенсію». Ми маємо намір стати першим варіантом для людей, які будують своє майбутнє, для тих, хто сьогодні працює і рятує», – зазначив Аурел Бернат, президент ради директорів BT Pensions.

Компанія BT Pensii координується Коріною Коджокару, генеральним менеджером і має активи в 129 мільйонів лей.

Що означає моя пенсія від БТ Пенсії:

• Додатковий дохід: це накопичувальний фонд, яким людина може скористатися після досягнення 60-річного віку;
  • Гнучкість: щомісячний внесок може бути змінений в будь-який час або може бути призупинений на певний період, з можливістю відновлення. Мінімальне значення становить 60 лей/місяць, а максимальне - 15% від валового щомісячного доходу;
  • Податкова об'єкт: як особистий внесок, так і той, який пропонує роботодавець, підлягає оподаткуванню до еквівалента в леї 400 євро / рік;
  • Легке управління грошима: оплата здійснюється безпосередньо з розрахункового рахунку або роботодавцем. Також клієнти мають доступ до онлайн-інструментів, таким як Онлайн-рахунок на сайті BT Pensions, де вони також можуть перевірити накопичену суму відповідно До Бюджетного калькулятора.
  • Більш стійке майбутнє.

Необов'язкова пенсія завершує державну пенсійну систему та обов'язкову приватну пенсію, тобто гроші, накопичені на майбутню пенсію. У Румунії середня державна пенсія становить 54,4% від середньої чистої зарплати, а саме 1772 леї, за даними Національного інституту статистики (березень 2022 року). Середній вік населення становить 42 роки, а найбільшу частку від загальної кількості має сегмент 50-54 роки (8,9%), за даними того ж джерела (січень 2022 року).